culinaire zaken .nl |
Salade met feta en croutons | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:25 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 200 150 1 4 2 2 2 1 1 0.50 - - - |
gram gram gram deciliter sneetje stuks eetlepel eetlepel stuks teentje stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
doperwt (diepvries) feta sla (veld-) yoghurt brood (wit) ei (kip) olie (olijf-) sap (citroen-) paprika (rood) knoflook komkommer suiker zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het brood zonder de korst in blokjes (dat gaat het mooist als de sneetjes kort in de diepvries hebben gelegen). Doe de broodblokjes in een kom en druppel er olijfolie over. Schep door en laat kort intrekken. Leg de broodkorstjes op een met bakpapierbeklede bakplaat en laat ze in 8 tot 10 minuten bruin bakken. Kook de eieren hard, laat ze schrikken en pel ze. Hak ze grof. Blancheer de doperwtjes circa 4 minuten in kokend water en laat ze uitlekken. Snijd de schoongemaakte paprika in 2 centimeter brede repen en de repen in schuine ruiten. Halveer de gewassen komkommer in de lengte, schrap er met een dessertlepel de zaadjes uit en snijd de komkommerhelften in plakjes. Verbrokkel de feta. Was de schoongemaakte veldsla en laat uitlekken. Roer de genoemde ingredienten voor de saus in een passend schaaltje doorelkaar. | |||
Berei- ding |
Doe de veldsla in een grote kome en schep er de doperwtjes, de paprika, de komkommer en de feta door. Schep er vlak voor het serveren de broodblokjes door en bestrooi met het fijngehakte ei. Geef de saus apart en schep die op het bord over de salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1674 KiloJoules 399 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 37 gram 19 gram 6 gram |