culinaire
zaken
.nl
Pastasalade met salami
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
250
150
6
5
3
2
1
1
1
1
-
-
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
blaadje
stuks
theelepel
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
pasta ingrediënt info
salami
kaas (room-,kruiden)
tomaat (kers-) ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
sap (citroen-)
basilicum (vers)ingrediënt info
ui (rood) ingrediënt info
honing
paprika (groen) ingrediënt info
kruiden (keuken-,italiaan
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak, in ruim water met wat zout en een scheutje olie beetgaar.
Giet af in een vergiet, laat onder de koude kraan schrikken en goed uitlekken.
Snijd de salami zonder het velletje in blokjes.
Snijd de gepelde ui eerst in kwarten en dan in plakjes.
Snijd de schoongemaakte paprika in blokjes.
Snijd de kaas in blokjes.
Halveer de gewassen kerstomaatjes.
Roer voor de vinaigrette het citroensap, de honing, de kruiden en wat zout en peper door elkaar tot de honing en het zout zijn opgelost.
Klop er met een garde in een dun straaltje de olie door.
Berei-
ding
Doe de past in een grote kom.
Schep er de blokjes salami, de plakjes ui, de blokjes paprika en de blokjes kaas door.
Schep de vinaigrette losjes door de salade en laat 30 minuten rusten.
Meng de salade kort voor het serveren nogmaals en schep in een glazen schaal.
Garneer met de kerstomaatjes en het basilicumblad.
Voedings-
waarde
Energie3139 KiloJoules
747 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
61 gram
21 gram
3 gram