culinaire zaken .nl |
Pastasalade met salami | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 | |
Indelingen | Magnetron | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 250 150 6 5 3 2 1 1 1 1 - - |
gram gram gram stuks eetlepel eetlepel blaadje stuks theelepel stuks theelepel naar smaak naar smaak |
pasta salami kaas (room-,kruiden) tomaat (kers-) olie (olijf-) sap (citroen-) basilicum (vers) ui (rood) honing paprika (groen) kruiden (keuken-,italiaan zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak, in ruim water met wat zout en een scheutje olie beetgaar. Giet af in een vergiet, laat onder de koude kraan schrikken en goed uitlekken. Snijd de salami zonder het velletje in blokjes. Snijd de gepelde ui eerst in kwarten en dan in plakjes. Snijd de schoongemaakte paprika in blokjes. Snijd de kaas in blokjes. Halveer de gewassen kerstomaatjes. Roer voor de vinaigrette het citroensap, de honing, de kruiden en wat zout en peper door elkaar tot de honing en het zout zijn opgelost. Klop er met een garde in een dun straaltje de olie door. | |||
Berei- ding |
Doe de past in een grote kom. Schep er de blokjes salami, de plakjes ui, de blokjes paprika en de blokjes kaas door. Schep de vinaigrette losjes door de salade en laat 30 minuten rusten. Meng de salade kort voor het serveren nogmaals en schep in een glazen schaal. Garneer met de kerstomaatjes en het basilicumblad. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3139 KiloJoules 747 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 61 gram 21 gram 3 gram |