culinaire zaken .nl |
Oosterse kip schotel | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Makkelijk Snel | Wild / Gevogelte Wok / Roerbakken | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 50 2 2 2 1 1 1 1 1 1 - |
gram gram stuks theelepel eetlepel theelepel theelepel theelepel theelepel zakje theelepel naar smaak |
kippenlever spek (rook-) ui sambal oelek olie koriander (gedroogd) gember (poeder) ketoembar suiker santen komijn peper | ||
Berei- ding |
Kook de kippenlevers in ruim water gedurende ongeveer 1 minuut. Spoel ze af onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de gehakte uien. Voeg het in blokjes gesneden spek toe en bak hierin de levers rondom bruin. Vervolgens de kruiden en de suiker erbij doen en circa 5 minuten roerbakken. Volg de gebruiksaanwijzing voor de santen en voeg dit toe aan de wok. Verwarm het gerecht nog even goed door en maak het op smaak met peper. Lekker met gekookte mie en bestrooid met seroendeng. TIP: Vervang kippenlevers door kipvleeswaren en reken dan op een totale bereidingstijd van circa 10 minuten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1631 KiloJoules 388 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 35 gram 2 gram |