culinaire
zaken
.nl
Kipgehakt met paprikaroomsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
100
3
2
2
1
1
-
-
-
gram
gram
eetlepel
theelepel
eetlepel
stuks
bekertje
naar smaak
naar smaak
naar smaak
gehakt (kip-)
spek (ontbijt-)
meel (paneer-)
paprika (poeder) ingrediënt info
saus (wit)
ei (kip)ingrediënt info
creme fraiche ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
nootmuskaatingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Bak de plakjes spek in een koekepan met een anti-aanbaklaag knapperlig uit, laat ze op een velletje keukenpapier afkoelen en verkruimel het spek.
Meng het gehakt, het spek, het paneermeel, het ei, wat nootmuskaat en wat zout en peper in een kom.
Rol balletjes van bitterbal-formaat en zet deze in de koelkast tot ze worden gekookt.
Berei-
ding
Breng water aan de kook en laat de gehakballetjes met zoveel tegelijk dat ze niet aan elkaar gaan plakken, in circa 5 minuten gaar worden.
Schep ze uit de pan en houd ze warm.
Meet 1.5 deciliter van het kookvocht van de balletjes af in een steelpan , roer er het sauspoeder en de creme fraiche door en breng al roerend aan de kook.
Breng de saus op smaak met het paprikapoeder en wat zout en peper.
Warm de gehaktballetjes door in de saus.

Geef er gele rijst bij en een tomatensalade. Gele rijst wordt gemaakt door aan he kookwater een thelepeltje kurkuma (koenjit) aan toe te voegen.
De rijst wordt nog lekkerder als er een stukje kokosvet (santen) in het kookwater wordt gesmolten.
Voedings-
waarde
Energie1785 KiloJoules
425 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
35 gram
1 gram