culinaire zaken .nl |
Hazerugfilet met bosvruchtensaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Magnetron | Bewerkelijk | Wild / Gevogelte | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 1 100 5 25 4 4 4 1 1 1 - - |
deciliter deciliter gram centiliter gram stuks eetlepel blaadje stuks theelepel stengel naar smaak naar smaak |
fond (wild) port (rood) pate (knoflook-) cognac boter (bak-) hazerug (filet) jam (bosvruchten-) bladerdeeg eidooier piment (poeder) selderij (bleek-) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Laat het bladerdeeg ontdooien. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd de stengel in piepkleine blokjes. Meng deze blokjes door de pate. Klap de dunne stukjes van de hazerugfilet dubbel zodat de filets overal even dik zijn. Steek de filets vast met cocktailprikkers. Verhit de boter in een koekepan en bak de hazerugfilets op hoog vuur in ca. 3 minuten rondom bruin. Bestrooi de filets met zout en peper en laat ze afkoelen. Rol de plakjes bladerdeeg iets uit. Bestrijk ze met het patemengsel en leg de hazerugfilets erop. Vouw het deeg als een pakketje dicht. Plak de randen met wat water dicht. Leg de pakketjes op een ingevette bakplaat en bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast. Kook de port, wildfond en cognac op hoog vuur in tot nog ca. 1 deciliter over is. Roer de bosvruchtenjam erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. | |||
Berei- ding |
Bestrijk de hazerugfiletpakketjes met eidooier. Schuif de pakketjes in de oven en bak ze in circa 20 minuten goudbruin. Verwarm de saus opnieuw. Laat de pakketjes uit de oven circa 5 minuten rusten en snij ze dan met een scherp mes in plakjes. Rangschik de plakjes als een waaier op 4 warme borden. Schep de saus in het midden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2909 KiloJoules 693 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 38 gram 41 gram 4 gram |