culinaire zaken .nl |
Broccoli stamppot | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:40 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 750 200 5 5 3 1.40 1 - - |
kilogram gram gram centiliter centiliter stuks theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
aardappel broccoli kipfilet olie (olijf-) melk ei (kip) salie (gedroogd) boter (bak-) peper zout | ||
Berei- ding |
Schil de aardappeleln, was ze en snij ze klein. Verwijder de stronken van de broccoli en verdeel in roosjes. Was de roosjes. Kook in een pan met weinig water en zout de aardappelen in circa 20 minuten gaar. Laat de laatste 8 minuten de broccoli met de aardappelen meekoken. Kook de eieren in 10 minuten hard. Spoel ze af onder koud stromend water en pel ze. Verhit in een koekepan de boter en bak de kipreepjes in 5 minuten bruin. Giet de aardappelen en de broccoli af en stamp ze met een purreestamper tot een smeuige stamppot fijn. Roer de olijfolie, melk en salie erdoor. Voeg de kipreepjes toe. Breng de stamppot op smaak met zout en peper. Snij de eieren in plakjes. Verdeel de plakjes ei over de stamppot. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2155 KiloJoules 513 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 54 gram 29 gram 13 gram |