culinaire zaken .nl |
Biefstuk Stroganoff | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:12 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 200 50 3 1 1 1 1 - - |
gram gram gram stuks stuks stuks stuks stuks naar smaak naar smaak |
runderbiefstuk champignon boter (bak-) ui paprika (rood) paprika (groen) peterselie (bosje) room (zuur) zout peper | ||
Berei- ding |
Snij het vlees in reepjes van 0.5 centimeter dik. Hak de uien fijn, bak ze in de koekepan in de helft van de boter goudbruin. Snij de schoongemaakte paprika in reepjes en de champignons in plakjes. Voeg beide bij de uien en bak ze 5 minuten. Haal het mengsel uit de pan. Voeg de rest van de boter toe, laat het heet worden en bak het vlees aan beide kanten snel bruin. Doe het paprikamengsel terug in de pan, roer er de zure room door en maak het op smaak af. laat het heet worden maar niet koken. Garneer met gehakte peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2399 KiloJoules 571 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 24 gram 56 gram 10 gram |