culinaire zaken .nl |
Yoghurt kip | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 4 8 8 4 3 3 2 2 1.50 1 1 1 1 0.50 0.50 0.25 - - - |
kilogram deciliter gram gram eetlepel teentje stuks teentje theelepel theelepel stuks theelepel theelepel stuks theelepel gram gram naar smaak naar smaak naar smaak |
kip yoghurt koriander (zaad) komijn boter (geklaard) knoflook kruidnagel knoflook gember (bak-) chilipoeder ui sap (citroen-) kurkuma (poeder) ui fenegriek koriander (zaad) kardamom (peulen) peper (zwart) kaneel (poeder) zout | ||
Berei- ding |
Veeg de kip schoon en snij hem in grote stukken. Leg in een kom en wrijf ze in met kurkumapoeder. Maak een pasta van de specerijen met de knoflook, ui en gember. Meng er de yoghurt door, schenk over de kip en laat 2 uur marineren. Keer de stukken herhaaldelijk. Verhit de ghee en bak de ui en knoflook glazig. Voeg er de kardemoms, kruidnagels en het stukje kaneel aan toe. Leg er de gemarineerde stukken kip in en laat mooi bruin braden. Voeg er de rest van de marinade met zoveel water aan toe dat de stukken net onder staan. Doe het deksel op de pan en laat zachtjes gaar stoven. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Garneer met verse koriander- of muntblaadjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3774 KiloJoules 899 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 118 gram 2 gram |