culinaire zaken .nl |
Uientaart met kaas | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 100 1 50 6 4 2 2 1 |
gram gram deciliter gram blaadje stuks stuks eetlepel zakje |
kaas noot (cashew-,ongezouten) melk (halfvol) boter (bak-) bladerdeeg ei (kip) ui bieslook (vers) saus (wit) | ||
Berei- ding |
1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien 2. Verwarm de oven van de combinatiemagnetron voor op 220 graden Celcius. 3. Bekleed een aardewerken of glazen bakvorm (circa 20 centimeter doorsnee) met het bladerdeeg. Prik met een vork hier en daar gaatjes in de bodem. 4. Snij de uien in ringen en bak ze in de boter oip een matig vuur lichtbruin (of in de magnetron, niet afgedekt, 3 minuten op vol vermogen (650-700 watt). 5. Klop de eieren met de inhoud van het zakje sauspoeder los en voeg de melk, de bieslook, de helft van de kaas, de noten en het uienmengsel toe. 6. Vul de vorm met het eiermengsel en strooi de rest van de kaas erover. 7. Zet de gevulde vorm in de voorverwarmde oven, stel de magnetron in op 15 minuten op half vermogen (circa 360 watt) en laat de hartige taart in die tijd goudbruin en gaar worden. 8. Snij de taart in punten. Serveer ze warm of koud. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3196 KiloJoules 761 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 37 gram 27 gram 2 gram |