culinaire zaken .nl |
Spaghetti met varkensschnitzel en kaassaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 50 25 2 2 1 1 0.50 - - |
gram gram gram eetlepel stuks pak eetlepel zakje naar smaak naar smaak |
pasta (spaghetti) kaas (Castella Blue) boter (bak-) peterselie varkensschnitzel broccoli (diepvries) allesbinder amandel (schaafsel) zout peper | ||
Berei- ding |
Bereiden: Twee borden voorverwarmen. Spaghetti koken volgens gebruiksaanwijzing op verpakking. In koekepan amandelschaafsel op matig hoog vuur in circa 2 minuten goudbruin en gaar bakken. Uit pan op bord scheppen. Bestrooien met zout. Laten afkoelen. Intussen varkensschnitzels inwrijven met zout, peper en salie In koekepan boter verhitten. Vlees in circa 5 minuten goudbruin bakken, halverwege keren. Intussen broccoli gaar koken volgens gebruiksaanwijzing op verpakking. In kopje peterselie (4 takjes) fijnknippen. Vlees op borden leggen en afdekken met aluminiumfolie. Helft van achtergebleven bakvet afgieten. Aan overgebleven bakvetr 1.5 deciliter heet water, kaas en peterselie toevoegen. Al roerende aan de kook brengen. Allesbinder erdoor scheppen. Blijven roeren tot het een lichtgebonden saus is. Kaassaus over varkensschnitzels schenken. Spaghetti naast vlees scheppen. Broccoli half over spaghetti leggen en bestrooien met geroosterde amandelschaafsel. Direct serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2226 KiloJoules 530 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 85 gram 14 gram 3 gram |