culinaire
zaken
.nl
Soto Ajam Oedang
(Gekruide maaltijdsoep met kip en garnalen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.20
200
100
100
3
3
2
2
1
1
1
1
0.50
-
-
kilogram
gram
gram
gram
stuks
teentje
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
theelepel
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
kip
sla (rucola-) ingrediënt info
garnaal (Hollands,gepeld)
tauge ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
selderij (blad-)ingrediënt info
ketjap (asin)
ui ingrediënt info
uitjes (gefruit) ingrediënt info
kurkuma (poeder)
aardappel ingrediënt info
djahe
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
De knoflook wordt fijngehakt. De hardgekookte eieren worden in stukjes gesneden. De grote ui in dunne ringen gesneden. De aardappel wordt gekookt en dan in plakjes gesneden. De selderie wordt fijngehakt.

Laat de kip met wat zout in 2 liter water gaarkoken. Uit laten lekken en het vlees van het bot plukken. Fruit in wat olie de knoflook en de ui. Na het bruinen van de uien, de garnalen en de ketjap erbij. Dan de stukjes kip, aardappel en naar smaak afkruiden. Laat alles in de aan de kook gebrachte bouillon even meesudderen. Drapeer op een diep bord wat tauge, sla (indien geen rucola aanwezig kan ook andijvie gebruikt worden, doch die moet circa 3 minuten meekoken in de bouillon) en wat stukjes ei. Schep dan wat bouillon met inhoud erover heen. Garneer met gebakken uitjes en wat selderie. Gefruite uitjes kan men ook zelf maken, maar in de toko zijn ze kant en klaar verkrijgbaar.
Voedings-
waarde
Energie3176 KiloJoules
756 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
103 gram
2 gram