culinaire zaken .nl |
Soto Ajam Oedang (Gekruide maaltijdsoep met kip en garnalen) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.20 200 100 100 3 3 2 2 1 1 1 1 0.50 - - |
kilogram gram gram gram stuks teentje eetlepel eetlepel stuks eetlepel theelepel stuks theelepel naar smaak naar smaak |
kip sla (rucola-) garnaal (Hollands,gepeld) tauge ei (kip) knoflook selderij (blad-) ketjap (asin) ui uitjes (gefruit) kurkuma (poeder) aardappel djahe zout peper | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. De hardgekookte eieren worden in stukjes gesneden. De grote ui in dunne ringen gesneden. De aardappel wordt gekookt en dan in plakjes gesneden. De selderie wordt fijngehakt. Laat de kip met wat zout in 2 liter water gaarkoken. Uit laten lekken en het vlees van het bot plukken. Fruit in wat olie de knoflook en de ui. Na het bruinen van de uien, de garnalen en de ketjap erbij. Dan de stukjes kip, aardappel en naar smaak afkruiden. Laat alles in de aan de kook gebrachte bouillon even meesudderen. Drapeer op een diep bord wat tauge, sla (indien geen rucola aanwezig kan ook andijvie gebruikt worden, doch die moet circa 3 minuten meekoken in de bouillon) en wat stukjes ei. Schep dan wat bouillon met inhoud erover heen. Garneer met gebakken uitjes en wat selderie. Gefruite uitjes kan men ook zelf maken, maar in de toko zijn ze kant en klaar verkrijgbaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3176 KiloJoules 756 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 103 gram 2 gram |