culinaire
zaken
.nl
Roergebakken kalkoenfilet met groente en rijst
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
200
100
2.50
4
2
1
1
1
0.50
0.25
gram
gram
gram
centiliter
eetlepel
theelepel
pak
teentje
theelepel
stuks
bosje
rijst ingrediënt info
kalkoenfilet
atjar tjampoer ingrediënt info
sherry (droog)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
gember (bak-) ingrediënt info
pangroente Bistro (diepv)
knoflook ingrediënt info
maizena
bouillon (kippen-,tablet)
ui (bos-)ingrediënt info
Berei-
ding
Bereiden: Pangroente in schaaltje doen en in een bakje met heet water zetten. In circa 15 minuten half laten ontdooien. Intussen kalkoenfilet in dunne reepjes snijden. Marinade aanmaken met ketjap, kerrie, sambal, gember en peper en in een kom doen. Kalkoenfiletreepjes erdoor scheppen en circa 5 minuten laten marineren. Intussen rijst koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bosuitjes (2 stuks) schoonmaken en in dunne ringen snijden. Gember in stukjes snijden. In kommetje maizena met sherry los roeren. Op hoog vuur in wok goed heet laten worden. Olie toevoegen en verhitten. Kalkoenreepjes met marinadevocht circa twee minuten al omscheppende op matig hoog vuur bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Circa 30 seconden al roerende meebakken. Pangroente toevoegen en circa 3 minuten al roerende meebakken. Bouillon tablet erboven verkruimelen. Bosuitjes, gemberstukjes, maizenamengsel en 1 deciliter water toevoegen en al omscheppende meekoken tot vocht gebonden is. Serveren met rijst en Atjar Tjampoer.
Voedings-
waarde
Energie3529 KiloJoules
840 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
104 gram
34 gram
2 gram