culinaire zaken .nl |
Roergebakken kalkoenfilet met groente en rijst | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 200 100 2.50 4 2 1 1 1 0.50 0.25 |
gram gram gram centiliter eetlepel theelepel pak teentje theelepel stuks bosje |
rijst kalkoenfilet atjar tjampoer sherry (droog) olie (zonnebloem-) gember (bak-) pangroente Bistro (diepv) knoflook maizena bouillon (kippen-,tablet) ui (bos-) | ||
Berei- ding |
Bereiden: Pangroente in schaaltje doen en in een bakje met heet water zetten. In circa 15 minuten half laten ontdooien. Intussen kalkoenfilet in dunne reepjes snijden. Marinade aanmaken met ketjap, kerrie, sambal, gember en peper en in een kom doen. Kalkoenfiletreepjes erdoor scheppen en circa 5 minuten laten marineren. Intussen rijst koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bosuitjes (2 stuks) schoonmaken en in dunne ringen snijden. Gember in stukjes snijden. In kommetje maizena met sherry los roeren. Op hoog vuur in wok goed heet laten worden. Olie toevoegen en verhitten. Kalkoenreepjes met marinadevocht circa twee minuten al omscheppende op matig hoog vuur bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Circa 30 seconden al roerende meebakken. Pangroente toevoegen en circa 3 minuten al roerende meebakken. Bouillon tablet erboven verkruimelen. Bosuitjes, gemberstukjes, maizenamengsel en 1 deciliter water toevoegen en al omscheppende meekoken tot vocht gebonden is. Serveren met rijst en Atjar Tjampoer. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3529 KiloJoules 840 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 104 gram 34 gram 2 gram |