culinaire zaken .nl |
Rijst met kip | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 400 1.50 10 6 4 3 2 2 2 1.50 - - - - |
gram gram deciliter gram eetlepel stuks teentje stuks stuks stuks theelepel naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak |
kip rijst yoghurt kardamom (peulen) boter (geklaard) ui (sjalot) knoflook ui laurier (blad) peper (Chili-,rood) gember (bak-) peper (zwart) nootmuskaat kaneel (poeder) zout | ||
Berei- ding |
Was de rijst in koud water en laat goed uitlekken. Snij de kip in blokjes van circa 3 centimeter. Snij een ui in ringen en snipper de andere. Verhit 5 eetlepels ghee en fruit er de in ringen gesneden ui glazig in. Voeg er de gehakte ui en knoflook aan toe, laat 2 minuten meebakken, doe er dan de stukjes kip bij en laat mooi kleuren. Doe er de gember en yoghurt bij en roer zorgvuldig door. Doe er de rijst bij en voeg zout, peper, laurierblaadjes, kaneel, kardemom en nootmuskaat toe. Schenk er zoveel water op dat de rijst 3 centimeter onder staat. Doe het deksel op de pan en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat koken tot rijst en kip gaar zijn. Bak de gesneden chilipepers en sjalotjes 2 minuten in 1 eetlepel ghee en roer ze daarna door de rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3278 KiloJoules 780 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 90 gram 66 gram 3 gram |