culinaire
zaken
.nl
Rijst met kip
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
400
1.50
10
6
4
3
2
2
2
1.50
-
-
-
-
gram
gram
deciliter
gram
eetlepel
stuks
teentje
stuks
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
kip
rijst ingrediënt info
yoghurt
kardamom (peulen)
boter (geklaard)
ui (sjalot) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
laurier (blad)
peper (Chili-,rood) ingrediënt info
gember (bak-) ingrediënt info
peper (zwart) ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
kaneel (poeder)
zout
Berei-
ding
Was de rijst in koud water en laat goed uitlekken. Snij de kip in blokjes van circa 3 centimeter. Snij een ui in ringen en snipper de andere. Verhit 5 eetlepels ghee en fruit er de in ringen gesneden ui glazig in. Voeg er de gehakte ui en knoflook aan toe, laat 2 minuten meebakken, doe er dan de stukjes kip bij en laat mooi kleuren. Doe er de gember en yoghurt bij en roer zorgvuldig door. Doe er de rijst bij en voeg zout, peper, laurierblaadjes, kaneel, kardemom en nootmuskaat toe. Schenk er zoveel water op dat de rijst 3 centimeter onder staat. Doe het deksel op de pan en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat koken tot rijst en kip gaar zijn. Bak de gesneden chilipepers en sjalotjes 2 minuten in 1 eetlepel ghee en roer ze daarna door de rijst.
Voedings-
waarde
Energie3278 KiloJoules
780 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
90 gram
66 gram
3 gram