culinaire zaken .nl |
Oseeh-Oseeh | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 2 2 100 3 20 20 20 20 6 5 4 3 3 1 - - |
gram deciliter deciliter gram centiliter gram gram gram gram stuks stuks teentje theelepel theelepel theelepel naar smaak naar smaak |
runderriblap melk (kokos-) asem (water) ui (sjalot) olie kentjoer (vers) laos (vers) sereh (vers) kemirie (noot) peper (rood) djeroek poeroet knoflook trassi koriander (poeder) komijn peper zout | ||
Berei- ding |
Snij het rundvlees in blokjes. Maal alle kruiden fijn behalve de djeroekpoeroetbladeren. Fruit dit mengsel aan in olie en blus dit af met de tamarindewater. Voeg hieraan verder de kokosmelk toe tezamen met de djeroekpoeroetbladeren. Braad het rundvlees even aan in weinig olie. Giet hier de saus overheen en stoof het vlees verder totdat het gaar is. Breng op smaak met peper en zout. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2565 KiloJoules 611 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 26 gram 4 gram |