culinaire
zaken
.nl
Nasi Goreng Slamatan
(Nasi anders dan anders)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
750
4
4
2
2
2
1
1
1
1
0.50
-
-
kilogram
gram
stuks
stuks
theelepel
theelepel
stuks
theelepel
teentje
theelepel
blaadje
theelepel
naar smaak
naar smaak
kip
rijst (droogkokend) ingrediënt info
kruidnagel ingrediënt info
ui ingrediënt info
sambal oelek
trassi
ei (kip)ingrediënt info
asem (zonder pit) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ketoembar
foelie (poeder)
komijn
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Kook de kip in circa 2 lieter water gaar met zout, peper, 1 theeleper foelie en de kruidnagels. Haal de kip eruit en pluk deze in kleine stukjes. Laat dit goed uitlekken. Kook de rijst gaar in de verkregen bouillon. Men gebruikt net zoveel bouillon als normaal rijst in water gekookt wordt. Nadat de rijst gaar is, deze laten afkoelen en gereed houden. Wrijf de fijngemaakte uien, knoflook, sambal (naar smaak), trassi, ketoembar, djinten en asem tezamen en fruit dit in wat olie. Klop de eieren en voeg dit aan het mengsel toe. Roer alles goed doorelkaar en voeg als laatste de droge rijst toe. Laat op een klein vuur alles goed warm worden en blijf goed omscheppen. Dien de nasi in een diepe schaal en garneer met plakjes komkommer en hardgekookt ei. Geef er wat Atjar bij.
Voedings-
waarde
Energie5697 KiloJoules
1356 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
157 gram
93 gram
5 gram