culinaire zaken .nl |
Nasi Goreng Slamatan (Nasi anders dan anders) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 750 4 4 2 2 2 1 1 1 1 0.50 - - |
kilogram gram stuks stuks theelepel theelepel stuks theelepel teentje theelepel blaadje theelepel naar smaak naar smaak |
kip rijst (droogkokend) ![]() kruidnagel ![]() ui ![]() sambal oelek trassi ei (kip) ![]() asem (zonder pit) ![]() knoflook ![]() ketoembar foelie (poeder) komijn zout peper ![]() | ||
Berei- ding |
Kook de kip in circa 2 lieter water gaar met zout, peper, 1 theeleper foelie en de kruidnagels. Haal de kip eruit en pluk deze in kleine stukjes. Laat dit goed uitlekken. Kook de rijst gaar in de verkregen bouillon. Men gebruikt net zoveel bouillon als normaal rijst in water gekookt wordt. Nadat de rijst gaar is, deze laten afkoelen en gereed houden. Wrijf de fijngemaakte uien, knoflook, sambal (naar smaak), trassi, ketoembar, djinten en asem tezamen en fruit dit in wat olie. Klop de eieren en voeg dit aan het mengsel toe. Roer alles goed doorelkaar en voeg als laatste de droge rijst toe. Laat op een klein vuur alles goed warm worden en blijf goed omscheppen. Dien de nasi in een diepe schaal en garneer met plakjes komkommer en hardgekookt ei. Geef er wat Atjar bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 5697 KiloJoules 1356 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 157 gram 93 gram 5 gram |