culinaire zaken .nl |
Murgh Mussalam (Kip in blanke kerriesaus) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 5 1 60 4 3 3 3 2 2 2 1.50 1 1 - - - |
kilogram deciliter deciliter gram teentje theelepel theelepel teentje stuks theelepel eetlepel theelepel theelepel stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
kip water room (slag-) maanzaad knoflook ketoembar ketoembar knoflook laurier (blad) gember (bak-) boter (geklaard) komijn chilipoeder ui peper (zwart) zout peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Maak de kip schoon en dep droog. Snij hem in grote stukken en wrijf in met zout en peper. Smelt de ghee in een pan met zware bodem en fruit de ui en knoflook 3 minuten op matig vuur. Voeg de gember en specerijen toe en laat 3 minuten meebakken. Doe er de stukken kip bij en bak mooi bruin. Voeg de laurierbladeren toe. Maal het maanzaad tot een gladde pasta. Giet 1 deciliter water bij de inhoud van de pan, laat stoven tot het water verdampt is, doe er dan de rest van het water en de maanzaadpasta bij en laat sudderen tot de saus dik en romig en de kip gaar is. Schenk er de slagroom bij en voeg zout, peper en chilipoeder naar smaak toe. Garneer met gehakte korianderblaadjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4231 KiloJoules 1007 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 117 gram 6 gram |