culinaire
zaken
.nl
Murgh Mussalam
(Kip in blanke kerriesaus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
5
1
60
4
3
3
3
2
2
2
1.50
1
1
-
-
-
kilogram
deciliter
deciliter
gram
teentje
theelepel
theelepel
teentje
stuks
theelepel
eetlepel
theelepel
theelepel
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
kip
water
room (slag-)
maanzaad
knoflook ingrediënt info
ketoembar
ketoembar
knoflook ingrediënt info
laurier (blad)
gember (bak-) ingrediënt info
boter (geklaard)
komijn
chilipoeder
ui ingrediënt info
peper (zwart) ingrediënt info
zout
peper (zwart) ingrediënt info
Berei-
ding
Maak de kip schoon en dep droog. Snij hem in grote stukken en wrijf in met zout en peper. Smelt de ghee in een pan met zware bodem en fruit de ui en knoflook 3 minuten op matig vuur. Voeg de gember en specerijen toe en laat 3 minuten meebakken. Doe er de stukken kip bij en bak mooi bruin. Voeg de laurierbladeren toe. Maal het maanzaad tot een gladde pasta. Giet 1 deciliter water bij de inhoud van de pan, laat stoven tot het water verdampt is, doe er dan de rest van het water en de maanzaadpasta bij en laat sudderen tot de saus dik en romig en de kip gaar is. Schenk er de slagroom bij en voeg zout, peper en chilipoeder naar smaak toe. Garneer met gehakte korianderblaadjes.
Voedings-
waarde
Energie4231 KiloJoules
1007 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
117 gram
6 gram