culinaire zaken .nl |
Lapis Benggala (Gekruide runderlappen uit Bengalen) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1 6 5 4 3 2 1 1 1 1 1 - - - |
gram deciliter teentje centimeter centimeter stuks eetlepel stuks eetlepel schijf eetlepel schijf naar smaak naar smaak naar smaak |
runderriblap bouillon knoflook santen (blok) sereh djeroek poeroet trassiwater ui olie (zonnebloem-) gember (vers) ketjap (manis) laos (vers) peper zout nootmuskaat | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. De ui wordt fijngesneden. Wrijf de runderlappen in met door elkaar gemengde kruiden. Braad ze bruin in de olie, samen met ui en knoflook. Voeg het trassiwater, ketjap en djeroek poeroet toe en kook het geheel met de bouillon. Voeg vervolgens de aangelengde santen toe, als het mengsel te droog dreigt te worden. Laat het gerecht sudderen tot het gaar is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2170 KiloJoules 517 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 21 gram 1 gram |