culinaire
zaken
.nl
Lapis Benggala
(Gekruide runderlappen uit Bengalen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
1
6
5
4
3
2
1
1
1
1
1
-
-
-
gram
deciliter
teentje
centimeter
centimeter
stuks
eetlepel
stuks
eetlepel
schijf
eetlepel
schijf
naar smaak
naar smaak
naar smaak
runderriblap
bouillon
knoflook ingrediënt info
santen (blok) ingrediënt info
sereh
djeroek poeroet
trassiwater
ui ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
gember (vers) ingrediënt info
ketjap (manis)
laos (vers)
peper ingrediënt info
zout
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
De knoflook wordt fijngehakt. De ui wordt fijngesneden.

Wrijf de runderlappen in met door elkaar gemengde kruiden. Braad ze bruin in de olie, samen met ui en knoflook. Voeg het trassiwater, ketjap en djeroek poeroet toe en kook het geheel met de bouillon. Voeg vervolgens de aangelengde santen toe, als het mengsel te droog dreigt te worden. Laat het gerecht sudderen tot het gaar is.
Voedings-
waarde
Energie2170 KiloJoules
517 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
21 gram
1 gram