culinaire zaken .nl |
Krokant gebakken rundvlees in tomaat-chilisaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1.50 3 3 2 2 2 1.50 1 1 1 0.50 - - - |
gram deciliter eetlepel gram stuks teentje stuks theelepel theelepel stuks theelepel theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
rundvlees bouillon (runder-) boter (geklaard) komijn tomaat knoflook peper (Chili-,rood) garam masala sap (citroen-) ui mosterdzaad gember (bak-) peper zout zout | ||
Berei- ding |
Snij het vlees in dunne plakjes en bestrooi die met zout en peper. Verhit de ghee en bak de plakjes met een paar tegelijk donkerbruin en knapperig. Zet weg en houd ze warm. Schenk het grootste deel van de ghee uit de pan en doe er dan de ui in. Laat zeer zacht bakken. Maal de chilipepers met de knoflook en gember tot een pasta, schep bij de inhoud van de pan en laat 3 minuten meebakken. Strooi er de garam masala, komijn en het mosterdzaad over en bak nog 1 minuut door. Hak de tomaten fijn en doe ze met de bouillon en zout naar smaak in de pan. Laat 5 minuten sudderen, doe het vlees terug in de pan en laat nog eens 15 minuten met het deksel op de pan stoven. Druppel er citroensap naar smaak over. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1563 KiloJoules 372 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 25 gram 1 gram |