culinaire
zaken
.nl
Krokant gebakken rundvlees in tomaat-chilisaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
1.50
3
3
2
2
2
1.50
1
1
1
0.50
-
-
-
gram
deciliter
eetlepel
gram
stuks
teentje
stuks
theelepel
theelepel
stuks
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
rundvlees
bouillon (runder-)
boter (geklaard)
komijn
tomaat ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
peper (Chili-,rood) ingrediënt info
garam masala
sap (citroen-)
ui ingrediënt info
mosterdzaad
gember (bak-) ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
zout
Berei-
ding
Snij het vlees in dunne plakjes en bestrooi die met zout en peper. Verhit de ghee en bak de plakjes met een paar tegelijk donkerbruin en knapperig. Zet weg en houd ze warm. Schenk het grootste deel van de ghee uit de pan en doe er dan de ui in. Laat zeer zacht bakken. Maal de chilipepers met de knoflook en gember tot een pasta, schep bij de inhoud van de pan en laat 3 minuten meebakken. Strooi er de garam masala, komijn en het mosterdzaad over en bak nog 1 minuut door. Hak de tomaten fijn en doe ze met de bouillon en zout naar smaak in de pan. Laat 5 minuten sudderen, doe het vlees terug in de pan en laat nog eens 15 minuten met het deksel op de pan stoven. Druppel er citroensap naar smaak over.
Voedings-
waarde
Energie1563 KiloJoules
372 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
25 gram
1 gram