culinaire zaken .nl |
Kerrie Djawa | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 250 6 5 5 3 2 2 2 1 1 1 1 1 1 0.25 0.25 - |
gram gram stuks stuks stuks teentje centimeter eetlepel kopje theelepel stuks theelepel theelepel eetlepel theelepel theelepel theelepel naar smaak |
runderpoulet varkenskrabbetjes kemirie (noot) peper (rood) peper (groen) knoflook sereh olie (zonnebloem-) melk (kokos-,dik) komijn ui trassi ketoembar tamarinde kurkuma (poeder) laos (poeder) djahe zout | ||
Berei- ding |
Van het vlees trekt u bouillon in water tot het gaar is. Rode en groene pepers snijdt u grof. Ui, knoflook, koenjit, djahe, ketoembar, djinten, kemiris, trassi en tamarinde wrijft u fijn in de vijzel. Dit mengsel fruit u met de pepers en de laos in de olie en u voegt het bij de bouillon, waarin het vlees zit. Zout naar smaak. Nu gaan de stukjes sereh in de bouillon en u roert de kokosmelk erdoor. Indien u van een extra scherp gerecht houdt, kunt u voordat de kokosmelk erdoor geroerd wordt, nog wat lombok rawit door de KERRIE DJAWA doen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 920 KiloJoules 219 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 14 gram 3 gram |