culinaire zaken .nl |
Gehaktrand met rozijnen | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 75 25 3 3 2 2 1 1 0.02 |
gram gram gram eetlepel eetlepel eetlepel theelepel stuks bakje stuks |
gehakt (runder-,mager) rozijn boter (bak-) peterselie (vers) meel (paneer-) kruiden (gehakt-) rasp (citroen-) ei (kip) tuinkers tomaat | ||
Berei- ding |
1. Verwarm de combinatiemagnetron voor op 220 graden Celcius. 2. Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, de gehaktkruiden, de peterselie. de citroenrasp en de rozijnen. 3. Vorm van het gehakt een dunne rol en druk de uiteinden tegen elkaar tot een ronde rand. 4. Leg de gehaktrand op een bakplaat (geschikt voor de magnetron) en verdeel de zachte boter erover. 5. Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven, stel de magnetron in op 7 minuten en op vol vermogen (650-700 watt) en laat de gehaktrand in die tijd goudbruin en bijna gaar worden. Het gehakt gaart als het uit de oven komt nog even na. 6. Garneer de gehaktrand eventueel met de tuinkers en tomaat. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2087 KiloJoules 497 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 26 gram 42 gram 2 gram |