culinaire
zaken
.nl
Gehaktrand met rozijnen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
75
25
3
3
2
2
1
1
0.02
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
stuks
bakje
stuks
gehakt (runder-,mager)
rozijn ingrediënt info
boter (bak-)
peterselie (vers) ingrediënt info
meel (paneer-)
kruiden (gehakt-)
rasp (citroen-)
ei (kip)ingrediënt info
tuinkers ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
Berei-
ding
1. Verwarm de combinatiemagnetron voor op 220 graden Celcius.
2. Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, de gehaktkruiden, de peterselie. de citroenrasp en de rozijnen.
3. Vorm van het gehakt een dunne rol en druk de uiteinden tegen elkaar tot een ronde rand.
4. Leg de gehaktrand op een bakplaat (geschikt voor de magnetron) en verdeel de zachte boter erover.
5. Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven, stel de magnetron in op 7 minuten en op vol vermogen (650-700 watt) en laat de gehaktrand in die tijd goudbruin en bijna gaar worden. Het gehakt gaart als het uit de oven komt nog even na.
6. Garneer de gehaktrand eventueel met de tuinkers en tomaat.
Voedings-
waarde
Energie2087 KiloJoules
497 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
26 gram
42 gram
2 gram