culinaire
zaken
.nl
Gebakken haaskarbonade met mosterdsaus en groenten
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
150
1.25
50
4
4
1
1
1
1
1
-
-
gram
deciliter
gram
stengel
stuks
stuks
theelepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
wortel
room (slag-)
boter (bak-)
selderij (bleek-)ingrediënt info
varkenskarbonade (haas-)
paprika (rood) ingrediënt info
knoflook (poeder) ingrediënt info
siroop (gember)
mosterd (kruiden-)
gember (poeder) ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Groenten schoonmaken en wassen. In luciferdunne reepjes snijden. Karbonades bestrooien met peper, zout, knoflook- en gemberpoeder. In grote koekepan boter verhitten. Op hoog vuur karbonades aan beide kanten snel bruin bakken. In nog circa 15 minuten zachtjes gaar bakken, af en toe keren. Intussen in pan met ruim water en zout groenten in circa 5 minuten koken. Afgieten. Karbonades over vier borden verdelen. Door achtergebleven bakvet mosterd, slagroom en gembersiroop roeren. Saus naast karbonades schenken. Beetje groentenmengsel op karbonades leggen. Rest van groentenmengsel in schaal doen en apart erbij geven. Serveren met gekookte krielaardappeltjes.
Voedings-
waarde
Energie2467 KiloJoules
587 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
38 gram
40 gram
18 gram