culinaire zaken .nl |
Gebakken haaskarbonade met mosterdsaus en groenten | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 1.25 50 4 4 1 1 1 1 1 - - |
gram deciliter gram stengel stuks stuks theelepel eetlepel eetlepel theelepel naar smaak naar smaak |
wortel room (slag-) boter (bak-) selderij (bleek-) varkenskarbonade (haas-) paprika (rood) knoflook (poeder) siroop (gember) mosterd (kruiden-) gember (poeder) peper zout | ||
Berei- ding |
Groenten schoonmaken en wassen. In luciferdunne reepjes snijden. Karbonades bestrooien met peper, zout, knoflook- en gemberpoeder. In grote koekepan boter verhitten. Op hoog vuur karbonades aan beide kanten snel bruin bakken. In nog circa 15 minuten zachtjes gaar bakken, af en toe keren. Intussen in pan met ruim water en zout groenten in circa 5 minuten koken. Afgieten. Karbonades over vier borden verdelen. Door achtergebleven bakvet mosterd, slagroom en gembersiroop roeren. Saus naast karbonades schenken. Beetje groentenmengsel op karbonades leggen. Rest van groentenmengsel in schaal doen en apart erbij geven. Serveren met gekookte krielaardappeltjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2467 KiloJoules 587 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 38 gram 40 gram 18 gram |