culinaire zaken .nl |
Dendeng Blado | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 4 3 3 2 2 1 1 1 0.50 0.25 - |
gram theelepel stuks teentje kopje eetlepel stuks theelepel theelepel theelepel theelepel naar smaak |
runderbaklap sambal oelek peper (rood) knoflook melk (kokos-,dik) olie (zonnebloem-) ui trassi ketoembar komijn laos (poeder) zout | ||
Berei- ding |
Dezelfde bereiding als EMPAL, alleen de droge empal inkoken in bovenstaande hete kruiden en laten koken tot de kruiden aan het vlees blijven plakken. De bieflappen kookt u in weinig water. In de vijzel wrijft u ui, knoflook, djinten, sambal, ketoembar, zout en suiker fijn en u fruit het met laos in de olie. U roert de kokosmelk hierdoor en u laat in de verkregen saus de lapjes droogkoken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 853 KiloJoules 203 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 29 gram 1 gram |