culinaire zaken .nl |
Bumbu Rudjak van vlees | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 4.50 8 6 4 4 4 3 1.50 1.50 1.50 1 1 1 - |
gram deciliter centimeter stuks teentje theelepel eetlepel blaadje kopje theelepel theelepel stuks theelepel eetlepel naar smaak |
runderpoulet melk (kokos-) sereh kemirie (noot) knoflook laos (poeder) olie (zonnebloem-) salam (blad) melk (kokos-,dik) komijn trassi ui ketoembar suiker zout | ||
Berei- ding |
U stampt knoflook, ui, djinten, ketoembar, kemiris en trassi in de vijzel fijn. U fruit de massa in de olie. Laos, salam, sereh, zout en suiker voegt u naar smaak toe. Hierdoor roert u de poulet en de dunne kokosmelk. Wanneer het vlees goed zacht is voegt u de dikke kokosmelk toe. U laat dit gerecht inkoken tot de olie komt bovendrijven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1079 KiloJoules 257 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 4 gram 5 gram |