| culinaire zaken .nl |
Bumbu Rudjak van vlees | |||
| Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
| Indelingen | ||||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 500 4.50 8 6 4 4 4 3 1.50 1.50 1.50 1 1 1 - |
gram deciliter centimeter stuks teentje theelepel eetlepel blaadje kopje theelepel theelepel stuks theelepel eetlepel naar smaak |
runderpoulet melk (kokos-) ![]() sereh kemirie (noot) knoflook ![]() laos (poeder) olie (zonnebloem-) ![]() salam (blad) melk (kokos-,dik) ![]() komijn trassi ui ![]() ketoembar suiker zout | ||
| Berei- ding |
U stampt knoflook, ui, djinten, ketoembar, kemiris en trassi in de vijzel fijn. U fruit de massa in de olie. Laos, salam, sereh, zout en suiker voegt u naar smaak toe. Hierdoor roert u de poulet en de dunne kokosmelk. Wanneer het vlees goed zacht is voegt u de dikke kokosmelk toe. U laat dit gerecht inkoken tot de olie komt bovendrijven. | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1079 KiloJoules 257 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 4 gram 5 gram |