culinaire
zaken
.nl
Besengek 1
(Gekruid geroosterd varkensvlees in saus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
2
10
8
4
4
3
3
3
2
2
2
2
1
1
1
-
gram
deciliter
gram
theelepel
teentje
stuks
schijf
theelepel
theelepel
stuks
stuks
centimeter
eetlepel
theelepel
centimeter
stuks
naar smaak
varkenshamlap
santen ingrediënt info
suiker (Javaans)
asem (zonder pit) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
kemirie (noot)
laos (vers)
ketoembar
komijn
ui ingrediënt info
salam (blad)
sereh
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
trassi
gember (wortel,vers) ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Suiker wordt naar smaak eventueel iets meer gebruikt.

Lombok halveren en zaadjes verwijderen. Dan in de keukenmachine de ui, knoflook lombok, kemiris, trassi en javaanse suiker fijnmalen. Dit mengsel voor circa 5 minuten in hete olie zachtjes fruiten Varkenslappen halveren. Dan aan het kruidenmengsel de varkenslappen, ketoembar, djinten, gemberwortel, asem, sereh, salam, laos en santen toevoegen. Vlees in circa 30 minuten gaar stoven. Op smaak brengen met zout. Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren. Grill voorverwarmen op de hoogste stand. Rooster invetten en vlees uit de saus nemen. Vlees op het rooster vlak onder de grill in circa 10 minuten goudbruin laten kleuren. De lekbak onder het rooster niet vergeten. Halverwege het vlees keren. Intussen de saus opwarmen, sereh, salam, gember en laos uit de saus verwijderen. Vlees op een schaal leggen en overgieten met de saus. Lekker met witte rijst en atjar tjampoer.
Voedings-
waarde
Energie2014 KiloJoules
480 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
31 gram
4 gram