culinaire zaken .nl |
Bah-so | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 100 100 100 100 16 6 5 5 3 2 1 1 1 |
gram gram gram gram gram gram teentje theelepel stuks stuks eetlepel stuks stuks stuks |
varkenskrabbetjes selderij (blad-) peultjes gehakt (varkens-) kool (wit) bloem knoflook ve-tsin tahoe garnaal (Chinees(gamba)) olie (zonnebloem-) prei komkommer ei (kip) | ||
Berei- ding |
U maakt de garnalen schoon en fijn en mengt ze met het varkensgehakt, 3 theelepels ve-tsin, ei en prei (100 gram), selderij en bloem. Van de krabbetjes trekt u inmiddels bouillon. U bakt de hele tahoes in wat olie en daarna snijdt u ze middendoor, zodat er driehoeken ontstaan. De komkommer snijdt u in plakken van circa 2 centimeter. Tahoes holt u uit en vult u met gehakt, daarna voegt u ze toe aan de bouillon. Kool en peultjes ook. Van het gehakt dat over is draait u balletjes voor de soep, die u op smaak brengt met 2 theelepels ve-tsin. U laat alles goed doorkoken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1525 KiloJoules 363 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 35 gram 4 gram |