culinaire zaken .nl |
Ajam Adas (Kip in pikant gekruide saus) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 2 8 4 2 2 2 2 1 1 1 0.50 - |
gram deciliter theelepel centimeter schijf eetlepel eetlepel stuks teentje stuks stuks theelepel naar smaak |
kip water sap (citroen-) sereh gember (vers) olie (zonnebloem-) peterselie (vers) ui (rood) knoflook venkel (knol) peper (rood) komijn zout | ||
Berei- ding |
De uien worden fijngesnipperd. De venkelknol wordt fijngesneden. De knoflook wordt fijngehakt. De kip wordt in stukken gesneden. Wrijf de stukken kip in met citroensap. Wrijf de kruiden fijn en fruit ze in de olie met de uien. Blus het mengsel af met 2 deciliter water. Dan de kip, venkel en grofgesneden lombok aan de saus toevoegen. Het geheel zachtjes laten gaar koken. Het mag niet droogkoken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2142 KiloJoules 510 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 59 gram 2 gram |