culinaire
zaken
.nl
Ajam Adas
(Kip in pikant gekruide saus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
2
8
4
2
2
2
2
1
1
1
0.50
-
gram
deciliter
theelepel
centimeter
schijf
eetlepel
eetlepel
stuks
teentje
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
kip
water
sap (citroen-)
sereh
gember (vers) ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
ui (rood) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
venkel (knol)
peper (rood) ingrediënt info
komijn
zout
Berei-
ding
De uien worden fijngesnipperd. De venkelknol wordt fijngesneden. De knoflook wordt fijngehakt. De kip wordt in stukken gesneden.

Wrijf de stukken kip in met citroensap. Wrijf de kruiden fijn en fruit ze in de olie met de uien. Blus het mengsel af met 2 deciliter water. Dan de kip, venkel en grofgesneden lombok aan de saus toevoegen. Het geheel zachtjes laten gaar koken. Het mag niet droogkoken.
Voedings-
waarde
Energie2142 KiloJoules
510 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
59 gram
2 gram