culinaire
zaken
.nl
Groene curry met rundvlees (thais)
(Kaeng khiao waan neua)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.25
300
10
3
3
2
2
0.50
liter
gram
stuks
stuks
blaadje
eetlepel
eetlepel
eetlepel
melk (kokos-) ingrediënt info
runderbiefstuk ingrediënt info
aubergine (wit) ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
sereh
saus (vis-,Thais)
basilicum (vers)ingrediënt info
suiker (palm-)
Voor-
berei-
ding
Snij de biefstuk in reepjes van ca. 3 x 2 x 1 cm.
Snij de aubergines in kwarten.
Snij de pepers in de lengte in vieren.
Scheur het citroenblad in reepjes.
Berei-
ding
Breng 0.25 liter kokosmelk aan de kook, roer er de peperpasta door en laat 2 minuten doorkoken. Voeg het vlees en de resterende kokosmelk toe en breng opnieuw aan de kook.
Voeg de vissaus en de palmsuiker toe, laat 2 minuten koken, voeg de aubergines en de rode Spaanse pepers toe en laat 1 minuut meekoken.
Laat daarna het citroenblad 1 minuut meekoken en roer er van het vuur af het basilicum door.

Serveer in kommen en geef er gekookte rijst en groenten in zoetzuur bij.
Voedings-
waarde
Energie1643 KiloJoules
391 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
42 gram
33 gram
7 gram