culinaire zaken .nl |
Groene curry met rundvlees (thais) (Kaeng khiao waan neua) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Thailand | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Makkelijk | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.25 300 10 3 3 2 2 0.50 |
liter gram stuks stuks blaadje eetlepel eetlepel eetlepel |
melk (kokos-) runderbiefstuk aubergine (wit) peper (rood) sereh saus (vis-,Thais) basilicum (vers) suiker (palm-) | ||
Voor- berei- ding |
Snij de biefstuk in reepjes van ca. 3 x 2 x 1 cm. Snij de aubergines in kwarten. Snij de pepers in de lengte in vieren. Scheur het citroenblad in reepjes. | |||
Berei- ding |
Breng 0.25 liter kokosmelk aan de kook, roer er de peperpasta door en laat 2 minuten doorkoken. Voeg het vlees en de resterende kokosmelk toe en breng opnieuw aan de kook. Voeg de vissaus en de palmsuiker toe, laat 2 minuten koken, voeg de aubergines en de rode Spaanse pepers toe en laat 1 minuut meekoken. Laat daarna het citroenblad 1 minuut meekoken en roer er van het vuur af het basilicum door. Serveer in kommen en geef er gekookte rijst en groenten in zoetzuur bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1643 KiloJoules 391 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 42 gram 33 gram 7 gram |