culinaire zaken .nl |
Zuurkoolschotel met paprikagehakt | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | Ovenschotel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 600 400 1 50 50 40 2 2 2 2 - - |
kilogram gram gram deciliter gram gram gram eetlepel eetlepel theelepel stuks naar smaak naar smaak |
aardappel kool (zuur-) gehakt (runder-) melk (halfvol) boter (room-) salami kaas puree (tomaten-) meel (paneer-) paprika (poeder) ui zout peper (wit) | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Schil de aardappelen, snij ze in plakken en kook ze. Pel en snipper de uien. Snij de salami in kleine stukjes. Verhit 25 gram boter in een koekepan en fruit de ui met salami circa 2 minuten Voeg het gehakt toe en bak dit al omscheppend in circa 5 minuten rul. Strooi paprikapoeder erover en bak dit even mee. Roer de tomatenpuree en 1 deciliter water erdoor en laat het paprikagehakt nog circa 5 minuten zachtjes sudderen. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer er 1 eetlepel boter en zoveel melk door dat een smeuige massa ontstaat. Breng de puree op smaak met zout en peper. Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de zuurkool over de bodem. Schep de helft van het paprikagehakt erop en verdeel hierover de rest van de zuurkool. Schep de rest van het gehakt erop. Dek de schotel af met een laag aardappelpuree. Bestrooi deze met paneermeel en geraspte kaas en verdeel de rest van de boter er in klontjes over. Laat de zuurkoolschotel in een voorverwarmde oven van 200 in 45 minuten door en door heet en gaar worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3330 KiloJoules 793 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 58 gram 31 gram 13 gram |