culinaire
zaken
.nl
Zuurkoolschotel met paprikagehakt
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
600
400
1
50
50
40
2
2
2
2
-
-
kilogram
gram
gram
deciliter
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
theelepel
stuks
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
kool (zuur-)ingrediënt info
gehakt (runder-)
melk (halfvol) ingrediënt info
boter (room-)
salami
kaas
puree (tomaten-)ingrediënt info
meel (paneer-)
paprika (poeder) ingrediënt info
ui ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
Schil de aardappelen, snij ze in plakken en kook ze. Pel en snipper de uien. Snij de salami in kleine stukjes. Verhit 25 gram boter in een koekepan en fruit de ui met salami circa 2 minuten Voeg het gehakt toe en bak dit al omscheppend in circa 5 minuten rul. Strooi paprikapoeder erover en bak dit even mee. Roer de tomatenpuree en 1 deciliter water erdoor en laat het paprikagehakt nog circa 5 minuten zachtjes sudderen. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer er 1 eetlepel boter en zoveel melk door dat een smeuige massa ontstaat. Breng de puree op smaak met zout en peper. Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de zuurkool over de bodem. Schep de helft van het paprikagehakt erop en verdeel hierover de rest van de zuurkool. Schep de rest van het gehakt erop. Dek de schotel af met een laag aardappelpuree. Bestrooi deze met paneermeel en geraspte kaas en verdeel de rest van de boter er in klontjes over. Laat de zuurkoolschotel in een voorverwarmde oven van 200 in 45 minuten door en door heet en gaar worden.
Voedings-
waarde
Energie3330 KiloJoules
793 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
58 gram
31 gram
13 gram