culinaire zaken .nl |
Zeeduivel (gesmoord) met cantharellen | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Feestelijk | Bewerkelijk | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
800 6 200 100 8 3 2 - - - |
gram deciliter gram gram stuks eetlepel stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
zeeduivelfilet wijn (wit) boter (room-) cantharel aardappel peterselie (vers) prei zout olie (olijf-) peper | ||
Berei- ding |
De aardappels schillen, fijn raspen en met peper en zout op smaak brengen. Een scheut olie in een anti-aanbak-koekepan verhitten en de geraspte aardappel over de bodem verdelen. De aardappelkoek goed aandrukken en aan beide kanten mooi bruin en gaar bakken in 15-20 minuten. Met behulp van een steker 4 rondjes uit de aardappelkoek steken. De zeeduivel wassen, droog deppen met keukenpapier en in 12 gelijke stukken snijden. De cantharellen schoon borstelen en in stukken snijden. De boter in een pan verhitten en de zeeduivel en cantharellen in de boter leggen. 3 deciliter water erbij schenken en het geheel met peper en zout bestrooien. De zeeduivel afgedekt in 5-10 minuten gaar laten worden. Het wit van de prei in de lengte doorsnijden en open snijden. Van de bladeren smalle repen snijden en deze in de rest van de wijn 5 minuten koken. Met peper en zout op smaak brengen. De zeeduivel over 4 voorverwarmde borden verdelen en de cantharellen met de saus hier omheen scheppen. In het midden de prei en een aardappelrondje leggen. Het geheel met peterselie bestrooien. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3784 KiloJoules 901 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 51 gram 44 gram 8 gram |