culinaire
zaken
.nl
Zeeduivel (gesmoord) met cantharellen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
800
6
200
100
8
3
2
-
-
-
gram
deciliter
gram
gram
stuks
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
zeeduivelfilet ingrediënt info
wijn (wit)
boter (room-)
cantharel ingrediënt info
aardappel ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
prei
zout
olie (olijf-) ingrediënt info
peper ingrediënt info
Berei-
ding
De aardappels schillen, fijn raspen en met peper en zout op smaak brengen. Een scheut olie in een anti-aanbak-koekepan verhitten en de geraspte aardappel over de bodem verdelen. De aardappelkoek goed aandrukken en aan beide kanten mooi bruin en gaar bakken in 15-20 minuten. Met behulp van een steker 4 rondjes uit de aardappelkoek steken.
De zeeduivel wassen, droog deppen met keukenpapier en in 12 gelijke stukken snijden. De cantharellen schoon borstelen en in stukken snijden. De boter in een pan verhitten en de zeeduivel en cantharellen in de boter leggen. 3 deciliter water erbij schenken en het geheel met peper en zout bestrooien. De zeeduivel afgedekt in 5-10 minuten gaar laten worden.
Het wit van de prei in de lengte doorsnijden en open snijden. Van de bladeren smalle repen snijden en deze in de rest van de wijn 5 minuten koken. Met peper en zout op smaak brengen.
De zeeduivel over 4 voorverwarmde borden verdelen en de cantharellen met de saus hier omheen scheppen. In het midden de prei en een aardappelrondje leggen. Het geheel met peterselie bestrooien.
Voedings-
waarde
Energie3784 KiloJoules
901 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
51 gram
44 gram
8 gram