culinaire zaken .nl |
Zalm op napolitaanse wijze | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Ovenschotel | Slank | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 4 4 1 0.50 0.25 0.10 |
gram eetlepel eetlepel stuks theelepel eetlepel theelepel |
zalmfilet olie (olijf-) puree (tomaten-) ui oregano basilicum (vers) zoetstof | ||
Berei- ding |
Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. Bak de zalmfilets in de helft van de olijfolie. Leg ze in een wijde ovenschaal. Fruit de fijngehakte ui in de rest van de olijfolie lichtbruin en voeg er de tomatenpuree en 2 deciliter water aan toe. Laat dit 15 minuten zachtjes stoven. Voeg er basilicum, oregano en zoetstof bij en verwarm alles nog 5 minuten. Schenk het uimengsel over de zalmfilets en zet de schaal 20 minuten in de voorverwarmde oven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1072 KiloJoules 255 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 23 gram 2 gram |