culinaire zaken .nl |
Witlof-salade met wortel en rozijnen | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
25 3 2 1 1 0.50 0.25 - - |
gram eetlepel struik eetlepel eetlepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
rozijn olie witlof azijn peterselie wortel (winter-) suiker peper zout | ||
Berei- ding |
Verwijder de bittere kernen van de witlof-struikjes. Snipper de witlof en rasp de winterwortel. Roer een sausje van olie, azijn, peper, zout en wat suiker. Vermeng de witlof met de winterwortel en de rozijnen. Schep het sausje erdoor en garneer de salade met fijngehakte peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 534 KiloJoules 127 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 1 gram 4 gram |