culinaire
zaken
.nl
Visfilets met gebakken peterselie
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
100
8
2
2
1
1
-
gram
gram
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
bosje
naar smaak
visfilet
boter (room-)
azijn (wijn-) ingrediënt info
eidooier
olie ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
peterselie (bosje) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Was de visfilets en kruid ze met peper en zout. Verwarm de azijn in een kom en voeg er 50 gram boter bij. Klop de eierdooiers los en voeg ze al roerend bij het azijn-botermengsel. Laat alles al roerend binden op een zacht vuurtje. Roer de peterselie erdoor en houd de saus au-bain-Marie warm. Bak de visfilets gaar in de rest van de boter. Verwarm de frituurolie tot 180 en bak de beide soorten peterselie (platte en krul) kort: laat ze dan uitlekken op keukenpapier. Doe de gebakken peterselie op een bord, leg de vis erbij en giet de saus erover. Serveer met: gekookte aardappelen.
Voedings-
waarde
Energie1964 KiloJoules
468 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
2 gram
25 gram
0 gram