culinaire zaken .nl |
Visfilets met gebakken peterselie | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 100 8 2 2 1 1 - |
gram gram eetlepel stuks eetlepel eetlepel bosje naar smaak |
visfilet boter (room-) azijn (wijn-) eidooier olie peterselie peterselie (bosje) zout | ||
Berei- ding |
Was de visfilets en kruid ze met peper en zout. Verwarm de azijn in een kom en voeg er 50 gram boter bij. Klop de eierdooiers los en voeg ze al roerend bij het azijn-botermengsel. Laat alles al roerend binden op een zacht vuurtje. Roer de peterselie erdoor en houd de saus au-bain-Marie warm. Bak de visfilets gaar in de rest van de boter. Verwarm de frituurolie tot 180 en bak de beide soorten peterselie (platte en krul) kort: laat ze dan uitlekken op keukenpapier. Doe de gebakken peterselie op een bord, leg de vis erbij en giet de saus erover. Serveer met: gekookte aardappelen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1964 KiloJoules 468 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 25 gram 0 gram |