culinaire
zaken
.nl
Vis of eieren met spinazie
(Poisson ou Oeufs a la Florentine)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
2.50
200
50
25
1
-
-
-
gram
deciliter
gram
gram
gram
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
spinazie
melk (halfvol) ingrediënt info
kabeljauw (filet,diepvr)
boter (room-)
bloem ingrediënt info
sap (citroen-)
peper (wit) ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
zout
Berei-
ding
Breng 600 gram spinazie aan de kook in slechts het aanhangende waswater; afgieten en uitdrukken. Breng de spinazie (hele dus!) op smaak met peper en zout, en verrijk met een klontje boter. Kook 200 gram kabeljauw-, wijting-, schel- of koolvisfilets (= ontvelde en ontgrate vis, vers of diepvries) amper gaar, laten uitlekken en droogdampen. Laat voor de saus 25 gram boter uitbruisen, roer 25 gram bloem erdoor en verhit tot net sissend heet (niet bruineren!). Giet -even van het vuur- 2.5 deciliter koude melk erbij, roer glad en breng aan de kook en op smaak, nu ook met een snuif nootmuskaat en een scheutje citroensap. Nog ongeveer 5 minuten laten garen. Leg de vis op de spinazie en giet er de kokende saus over. Of in plaats van vis: helften van hardgekookt ei, of bijvoorbeeld gekookte ham.
Voedings-
waarde
Energie3718 KiloJoules
885 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
54 gram
62 gram
16 gram