culinaire zaken .nl |
Vis of eieren met spinazie (Poisson ou Oeufs a la Florentine) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 1 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Ovenschotel | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 2.50 200 50 25 1 - - - |
gram deciliter gram gram gram theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
spinazie melk (halfvol) kabeljauw (filet,diepvr) boter (room-) bloem sap (citroen-) peper (wit) nootmuskaat zout | ||
Berei- ding |
Breng 600 gram spinazie aan de kook in slechts het aanhangende waswater; afgieten en uitdrukken. Breng de spinazie (hele dus!) op smaak met peper en zout, en verrijk met een klontje boter. Kook 200 gram kabeljauw-, wijting-, schel- of koolvisfilets (= ontvelde en ontgrate vis, vers of diepvries) amper gaar, laten uitlekken en droogdampen. Laat voor de saus 25 gram boter uitbruisen, roer 25 gram bloem erdoor en verhit tot net sissend heet (niet bruineren!). Giet -even van het vuur- 2.5 deciliter koude melk erbij, roer glad en breng aan de kook en op smaak, nu ook met een snuif nootmuskaat en een scheutje citroensap. Nog ongeveer 5 minuten laten garen. Leg de vis op de spinazie en giet er de kokende saus over. Of in plaats van vis: helften van hardgekookt ei, of bijvoorbeeld gekookte ham. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3718 KiloJoules 885 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 54 gram 62 gram 16 gram |