culinaire zaken .nl |
Venetiaanse kalfslever | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Bewerkelijk | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 400 1 50 4 4 - - |
gram gram deciliter gram eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
kalfslever ui wijn (wit,droog) boter (room-) peterselie (vers) olie (olijf-) zout peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Pel de uien en snij ze in ringen. Smelt de boter met 1 eetlepel olie in een hapjespan. Schep de uiringen erdoor en fruit ze zachtjes goudgeel. Voeg de wijn en zout en peper naar smaak toe. Smoor de uien met een deksel op de pan in circa 30 minuten zachtjes gaar. Snij de lever in dunne plakjes. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekepan en bak de plakjes lever al omscheppend bruin en van binnen gaar, maar nog net roze. Schep het uimengsel en de peterselie door de lever en serveer direct met bijvoorbeeld plakken gegrilde polenta. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1926 KiloJoules 459 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 28 gram 2 gram |