culinaire
zaken
.nl
Venetiaanse kalfslever
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
400
1
50
4
4
-
-
gram
gram
deciliter
gram
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
kalfslever
ui ingrediënt info
wijn (wit,droog)
boter (room-)
peterselie (vers) ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
zout
peper (zwart) ingrediënt info
Berei-
ding
Pel de uien en snij ze in ringen. Smelt de boter met 1 eetlepel olie in een hapjespan. Schep de uiringen erdoor en fruit ze zachtjes goudgeel. Voeg de wijn en zout en peper naar smaak toe. Smoor de uien met een deksel op de pan in circa 30 minuten zachtjes gaar. Snij de lever in dunne plakjes. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekepan en bak de plakjes lever al omscheppend bruin en van binnen gaar, maar nog net roze. Schep het uimengsel en de peterselie door de lever en serveer direct met bijvoorbeeld plakken gegrilde polenta.
Voedings-
waarde
Energie1926 KiloJoules
459 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
28 gram
2 gram