culinaire zaken .nl |
Varkensvlees met koolraap en broccoli | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Makkelijk Slank | Vlees Wok / Roerbakken | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 300 250 1 6 2 2 2 2 1 1 1 1 |
gram gram gram deciliter eetlepel eetlepel theelepel theelepel theelepel stuks teentje centimeter theelepel |
koolraap varkenslappen (mager) broccoli sherry (droog) saus (soja-) olie maizena olie (sesam-) sap (citroen-) ui knoflook gember (wortel,vers) sambal oelek | ||
Voor- berei- ding |
Snijd de hamlappen in dunne plakjes. Hak het teentje knoflook en de ui fijn. Doe de plakjes vlees in een kom en meng de knoflook, ui, maizena, citroensap, sambal en 2 eetlepels sojasaus erdoor. Laat dit circa 5 minuten staan. Maak de broccoli schoon. Verdeel de rozen in kleine roosjes en snijd de stronken in dunne plakjes. Schil het schijfje gember en hak het fijn. | |||
Berei- ding |
Verhit de olie en sesamolie in de wok of in een braadpan. Schep het vleesmengsel erdoor en bak de plakjes vlees snel rondom bruin. Voeg de gember, ui, broccoli en koolraap toe. Bak de groenten al omscheppend circa 4 minuten. Voeg de rest van de sojasaus en de sherry toe en verwarm het gerecht op half hoog vuur tot het vocht bijna verdampt is en de groente knappend gaar zijn. Lekker met zilvervliesrijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 665 KiloJoules 158 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 5 gram 6 gram |