culinaire zaken .nl |
Varkensstoofschotel met bier | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Slank Stoofschotel | Vlees | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 2 100 50 4 1 1 1 1 0.50 0.50 - - - |
gram deciliter gram gram theelepel stuks stuks eetlepel theelepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
varkenslappen bier (donker) prei koek (ontbijt-) mosterd ui (sjalot) laurier (blad) azijn majoraan (gedroogd) wortel (winter-) puree (tomaten-) tijm peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Sjalotje pellen en snipperen. Vlees in blokjes snijden. In glazen schaal doen: mosterd, azijn, tomatenpuree, tijm, majoraan, 1 theelepel zout en peper. Door elkaar roeren. Vlees en sjalotje erdoor scheppen. Laurierblaadjes en bier aan vlees toevoegen en even laten staan. Intussen prei en wortel schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. Ontbijtkoek in stukjes snijden. Prei wortel en ontbijtkoek door vlees scheppen. Schaal afdekken met glazen deksel. | |||
Berei- ding |
In magnetron stoofschotel in circa 20 a 25 minuten op 525/600 Watt gaar laten worden. Tussentijds regelmatig omscheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met gekookte aardappelen en gemengde salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2003 KiloJoules 477 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 39 gram 42 gram 5 gram |