culinaire
zaken
.nl
Varkensstoofschotel met bier
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
2
100
50
4
1
1
1
1
0.50
0.50
-
-
-
gram
deciliter
gram
gram
theelepel
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
varkenslappen
bier (donker)
prei
koek (ontbijt-)
mosterd
ui (sjalot) ingrediënt info
laurier (blad)
azijn ingrediënt info
majoraan (gedroogd)
wortel (winter-)
puree (tomaten-)ingrediënt info
tijm ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Sjalotje pellen en snipperen. Vlees in blokjes snijden. In glazen schaal doen: mosterd, azijn, tomatenpuree, tijm, majoraan, 1 theelepel zout en peper. Door elkaar roeren. Vlees en sjalotje erdoor scheppen. Laurierblaadjes en bier aan vlees toevoegen en even laten staan. Intussen prei en wortel schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. Ontbijtkoek in stukjes snijden. Prei wortel en ontbijtkoek door vlees scheppen. Schaal afdekken met glazen deksel.
Berei-
ding
In magnetron stoofschotel in circa 20 a 25 minuten op 525/600 Watt gaar laten worden. Tussentijds regelmatig omscheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met gekookte aardappelen en gemengde salade.
Voedings-
waarde
Energie2003 KiloJoules
477 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
39 gram
42 gram
5 gram