culinaire
zaken
.nl
Varkenshaas met appel-pindasaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
700
400
1.50
100
1
2
2
1
1
-
-
gram
gram
deciliter
gram
deciliter
eetlepel
eetlepel
bosje
stuks
naar smaak
naar smaak
varkenshaas
rijst (snelkook) ingrediënt info
wijn (wit,droog)
pinda (gebrand)
room (slag-)
olie ingrediënt info
maizena
majoraan (vers)
appel
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Was de appel en snij die in stukjes. Hak de pinda's fijn.
Berei-
ding
Kruid het vlees en bak het in 4 minuten in de hete olie. Voeg de appel en pinda's toe. Stoof alles 3 minuten in het braadvet.

Blus het vlees met de witte wijn, laat 3 minuten inkoken. Los de maizena op in de room, voeg die toe en laat het geheel nog even koken.

Kook de rijst gaar. Doe intussen de marjolein bij de saus. Snij het vlees in plakken en serveer met rijst en saus.
Voedings-
waarde
Energie2769 KiloJoules
659 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
41 gram
46 gram
4 gram