culinaire zaken .nl |
Varkenshaas met appel-pindasaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Makkelijk Rijst En Pasta | Snel Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
700 400 1.50 100 1 2 2 1 1 - - |
gram gram deciliter gram deciliter eetlepel eetlepel bosje stuks naar smaak naar smaak |
varkenshaas rijst (snelkook) wijn (wit,droog) pinda (gebrand) room (slag-) olie maizena majoraan (vers) appel peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Was de appel en snij die in stukjes. Hak de pinda's fijn. | |||
Berei- ding |
Kruid het vlees en bak het in 4 minuten in de hete olie. Voeg de appel en pinda's toe. Stoof alles 3 minuten in het braadvet. Blus het vlees met de witte wijn, laat 3 minuten inkoken. Los de maizena op in de room, voeg die toe en laat het geheel nog even koken. Kook de rijst gaar. Doe intussen de marjolein bij de saus. Snij het vlees in plakken en serveer met rijst en saus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2769 KiloJoules 659 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 41 gram 46 gram 4 gram |