culinaire
zaken
.nl
Uientaart uit de Elzas
(Tarte aux oignons a l'alsacienne)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
125
2
6
3
0.75
-
-
-
gram
gram
centiliter
stuks
stuks
bekertje
naar smaak
naar smaak
naar smaak
bloem ingrediënt info
boter (room-)
water
ui ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
creme fraiche ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Strooi de bloem in een grote mengkom en maak een kuiltje in het midden. Leg daarin de boter, het ei en het zout en giet het water erop. Meng het deeg luchtig door elkaar. Niet kneden. Duw tot slot het deeg met de muis van de hand krachtig plat en laat het dan 1 uur afgedekt rusten. Pel intussen de uien en snij ze in dunne ringen. Leg ze vervolgens in een flinke pan en giet er 1 deciliter water op. Breng alles aan de kook en laat de ui glazig worden. Voeg de boter toe en breng het mengsel op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Voeg er al roerende de bloem aan toe en roer de creme fraiche door het mengsel. Laat het onder voortdurend roeren enkele minuten heel zachtjes pruttelen. Neem de pan van het vuur en voeg er de losgeklopte eieren aan toe. Rol het deeg uit, bekleed ermee een beboterde springvorm en prik met een vork op verschillende plaatsen gaatjes in het deeg. Verdeel het uienmengsel erover. Zet de springvorm op het rooster in het midden van een voorverwarmde oven (220 graden Celcius, gasovenstand 5-6) en bak de taart 35 minuten. Laat de taart wat afkoelen voor het te serveren.
Voedings-
waarde
Energie2254 KiloJoules
537 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
61 gram
14 gram
3 gram