culinaire
zaken
.nl
Tongrolletjes met zalmsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
5
15
15
10
8
7
1
1
-
-
gram
centiliter
gram
gram
theelepel
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
zalm (blik)
wijn (wit)
boter (room-)
bloem ingrediënt info
sap (citroen-)
tongfilet
room (koffie-)
peterselie (vers) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Was de tongfilets en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de vis met wat zout en peper en besprenkel hem met het citroensap. Laat alles 18 minuten staan. Beboter kleine cakevormpjes en bekleed de vormpjes langs de rand met de tongfilets. Laat de zalm uitlekken en vang het vocht op. Ontdoe de zalm van graten en velletjes en prak de vis met een vork fijn. smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje het opgevangen vocht van de zalm en de koffieroom toe tot een gladde en gebonden saus is ontstaan. Laat de saus 4 minuten zachtjes doorkoken. Neem de pan van het vuur en roer het ei en de fijngemaakte zalm door de saus. Maak de saus op smaak met wat zout en peper en de fijngehakte peterselie. Doe in ieder cakevormpje eerst 0.5 theelepel wijn en vul de vormpjes daarna met de zalmsaus. Laat het gerecht in een bak kokend water in 12 minuten in een op 200 graden c voorverwarmde oven gaar worden. Haal de tongrolletjes uit de vormpjes en leg ze op een voorverwarmde schaal. Serveer het gerecht onmiddellijk.
Voedings-
waarde
Energie1357 KiloJoules
323 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
24 gram
14 gram
0 gram