culinaire zaken .nl |
Tongrolletjes met zalmsaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 5 15 15 10 8 7 1 1 - - |
gram centiliter gram gram theelepel stuks eetlepel eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
zalm (blik) wijn (wit) boter (room-) bloem sap (citroen-) tongfilet room (koffie-) peterselie (vers) ei (kip) zout peper | ||
Berei- ding |
Was de tongfilets en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de vis met wat zout en peper en besprenkel hem met het citroensap. Laat alles 18 minuten staan. Beboter kleine cakevormpjes en bekleed de vormpjes langs de rand met de tongfilets. Laat de zalm uitlekken en vang het vocht op. Ontdoe de zalm van graten en velletjes en prak de vis met een vork fijn. smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje het opgevangen vocht van de zalm en de koffieroom toe tot een gladde en gebonden saus is ontstaan. Laat de saus 4 minuten zachtjes doorkoken. Neem de pan van het vuur en roer het ei en de fijngemaakte zalm door de saus. Maak de saus op smaak met wat zout en peper en de fijngehakte peterselie. Doe in ieder cakevormpje eerst 0.5 theelepel wijn en vul de vormpjes daarna met de zalmsaus. Laat het gerecht in een bak kokend water in 12 minuten in een op 200 graden c voorverwarmde oven gaar worden. Haal de tongrolletjes uit de vormpjes en leg ze op een voorverwarmde schaal. Serveer het gerecht onmiddellijk. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1357 KiloJoules 323 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 24 gram 14 gram 0 gram |