culinaire
zaken
.nl
Tjap tjoi
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
250
150
150
75
75
50
50
3
2
2
2
2
2
1
-
deciliter
gram
gram
gram
gram
gram
gram
gram
eetlepel
theelepel
eetlepel
eetlepel
stuks
theelepel
teentje
naar smaak
bouillon (kippen-)
kipfilet
kool (Chinees)
broccoli ingrediënt info
wortel
haricot verts
bamboe (scheut) ingrediënt info
tauge ingrediënt info
selderij (blad-)ingrediënt info
djahe
olie (arachide-) ingrediënt info
ketjap (manis)
ui ingrediënt info
maizena
knoflook ingrediënt info
ve-tsin
Voor-
berei-
ding
Maak de groenten schoon. Snijd de kool in smalle reepjes. Verdeel de broccoli (of bloemkoolroosjes) in kleine stukjes. Snijd de boontjes in stukjes van 2 centimeter en de worteltjes in smalle reepjes. Was de tauge een aantal keren in koud water. Verwijder zoveel mogelijk zaadhulsjes. Snijd de bamboescheuten in smalle reepjes. Versnipper de uien. Pers de knoflook uit.
Berei-
ding
Verhit de olie in een wadjan of wok. Fruit er, onder voortdurend roeren en omscheppen, de uien in tot ze glazig zien. Roer de knoflook en djahe erdoor en voeg daarna de groenten toe. Laat alles onder voortdurend roeren en omscheppen 2 minuten bakken. Voeg de bouillon toe en laat het geheel onder regelmatig omroeren 5 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de ketjap en ve-tsin toe. Snij het vlees in smalle reepjes of blokjes. Voeg deze bij de groenten. Maak de maizena aan met 2 eetlepels koud water. Schuif alle ingredienten naar een zijde van de wadjan. Roer het maizenamengsel door het vocht. Laat er even de kook over komen. Roer de groenten en het vlees erdoor en breng het opnieuw aan de kook. Strooi er de gehakte bladselderij over. TIP: Maak er een kompleet hoofdgerecht van en schep er vlak voor het opdienen 50 a 100 gram vers gepelde garnalen en 200 a 250 gram gekookte mie (zie kookaanwijzingen op de verpakking) door. Of serveer met drooggekookte witte rijst.
Voedings-
waarde
Energie746 KiloJoules
178 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
20 gram
5 gram