culinaire zaken .nl |
Tartaartje met chorizo en ui | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Thailand | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Makkelijk Slank | Snel Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
25 4 2 2 1 1 - - |
gram plakje stuks eetlepel stuks takje naar smaak naar smaak |
boter (room-) worst (chorizo) rundertartaar bloem ui peterselie paprika (poeder) zout | ||
Voor- berei- ding |
Pel de ui en snij hem in ringen. Strooi de bloem in een bord en wentel de uiringen erdoor. Snij de tartaartjes met een scherp mes overlangs doormidden. Leg op de onderste helft de plakjes chorizo en leg er de bovenste helft weer op. Druk ze stevig aan. Bestrooi ze met zout en paprikapoeder. | |||
Berei- ding |
Verhit de boter in een koekepan. Bak de tartaartjes in 5 minuten bruin en rose, keer ze halverwege. Bak de laatste 3 minuten de uiringen mee en keer ze halverwege. Leg de tartaartjes op borden. Strooi de uiringen erover en garneer met peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1699 KiloJoules 405 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 22 gram 1 gram |