culinaire
zaken
.nl
Tajine van rundvlees met pruimen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
500
250
2
1
1
1
1
1
1
0.50
-
-
gram
gram
gram
eetlepel
theelepel
theelepel
theelepel
stuks
stuks
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
runderlap (mager)
aardappel (krieltjes)ingrediënt info
pruim (gedroogd)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
saffraan
kaneel (poeder)
gember (poeder) ingrediënt info
ui ingrediënt info
bouillon (tablet)
munt (vers) ingrediënt info
citroen
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Pel en snipper de uit. Snij de schoongeboende citroen in stukken.
Berei-
ding
Verhit de olie in een braadpan of tajine (zet een tajine altijd op een vlamverdeler) en bak hierin het vlees en de ui al omscheppend lichtbruin. Voeg de citroen, de kruiden, kokend water en het bouillontablet toe en breng alles aan de kook.

Stoof het vlees circa 2 uur. Voeg de krieltjes en de pruimen toe (controleer het vochtgehalte) en stoof het gerecht nog 30 a 45 minuten Schep de munt erdoor.
Voedings-
waarde
Energie3051 KiloJoules
726 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
36 gram
39 gram
9 gram