culinaire zaken .nl |
Tajine van rundvlees met pruimen | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Marokko | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 03:00 | |
Indelingen | Eenpansgerecht | Stoofschotel | Vlees | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 500 250 2 1 1 1 1 1 1 0.50 - - |
gram gram gram eetlepel theelepel theelepel theelepel stuks stuks eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
runderlap (mager) aardappel (krieltjes) pruim (gedroogd) olie (zonnebloem-) saffraan kaneel (poeder) gember (poeder) ui bouillon (tablet) munt (vers) citroen peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Pel en snipper de uit. Snij de schoongeboende citroen in stukken. | |||
Berei- ding |
Verhit de olie in een braadpan of tajine (zet een tajine altijd op een vlamverdeler) en bak hierin het vlees en de ui al omscheppend lichtbruin. Voeg de citroen, de kruiden, kokend water en het bouillontablet toe en breng alles aan de kook. Stoof het vlees circa 2 uur. Voeg de krieltjes en de pruimen toe (controleer het vochtgehalte) en stoof het gerecht nog 30 a 45 minuten Schep de munt erdoor. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3051 KiloJoules 726 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 36 gram 39 gram 9 gram |