culinaire zaken .nl |
Tagliatelle met zalmforel | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Makkelijk | Rijst En Pasta | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 2 1 50 7 2 1 1 0.50 - - |
gram stuks deciliter gram theelepel eetlepel bekertje eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
pasta (tagliatelle) zalmforelfilet wijn (wit,droog) boter (room-) sap (citroen-) peterselie (vers) creme fraiche dille (vers) citroen zout peper | ||
Berei- ding |
Kook de tagliatelle in ruim kokend water met zout gaar. Besprenkel intussen de visfilets met het citroensap en bestrooi ze met zout en peper. Smelt de boter in een grote koekepan met anti-aanbaklaag en roer de wijn en de fijngehakte kruiden erdoor. Leg de visfilets erin en laat ze met het deksel op de pan in ongeveer 6 minuten zachtjes gaarstoven, keer de filets halverwege. Neem de visfilets voorzichtig uit de pan en houd ze warm. Roer vervolgens de creme fraiche door het stoofvocht en breng de saus al roerende aan de kook. Breng de saus op smaak met zout en peper. Laat de tagliatelle goed uitlekken in een vergiet en meng hem door de saus. Verdeel de pasta over de borden en leg de visfilets erop. Garneer met citroen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2217 KiloJoules 528 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 69 gram 11 gram 3 gram |