culinaire
zaken
.nl
Tagliatelle met zalmforel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
150
2
1
50
7
2
1
1
0.50
-
-
gram
stuks
deciliter
gram
theelepel
eetlepel
bekertje
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
pasta (tagliatelle) ingrediënt info
zalmforelfilet
wijn (wit,droog)
boter (room-)
sap (citroen-)
peterselie (vers) ingrediënt info
creme fraiche ingrediënt info
dille (vers)
citroen
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Kook de tagliatelle in ruim kokend water met zout gaar. Besprenkel intussen de visfilets met het citroensap en bestrooi ze met zout en peper. Smelt de boter in een grote koekepan met anti-aanbaklaag en roer de wijn en de fijngehakte kruiden erdoor. Leg de visfilets erin en laat ze met het deksel op de pan in ongeveer 6 minuten zachtjes gaarstoven, keer de filets halverwege. Neem de visfilets voorzichtig uit de pan en houd ze warm. Roer vervolgens de creme fraiche door het stoofvocht en breng de saus al roerende aan de kook. Breng de saus op smaak met zout en peper. Laat de tagliatelle goed uitlekken in een vergiet en meng hem door de saus. Verdeel de pasta over de borden en leg de visfilets erop. Garneer met citroen.
Voedings-
waarde
Energie2217 KiloJoules
528 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
69 gram
11 gram
3 gram