culinaire zaken .nl |
Stoofschotel met vis (texelse) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 250 1 2 2 2 1 - - |
gram gram deciliter eetlepel stuks eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
visfilet tomaat (blik) wijn (wit) peterselie ui olie (olijf-) bloem peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Spoel de visfilets af onder koud stromend water. Dep ze droog en verwijder eventueel achtergebleven graten. Gebruik makreel, kabeljauw, schelvis, poon, heilbot. Snij de visfilets in stukken. Bestrooi ze met peper, zout en bloem. Pel de uien en snij ze in ringen. Verhit de olie. Fruit de uiringen goudgeel. Voeg de stukken vis toe en bak ze boven een niet te hoog vuur lichtbruin. Giet de tomaten af (bewaar het sap) en voeg deze toe. Schenk de witte wijn en 1 deciliter tomatensap erbij en laat de saus 10 minuten zacht koken. Breng deze op smaak met peper en zout. Voeg de peterselie toe en laat het geheel nog 5 minuten zacht stoven. Lekker met rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1524 KiloJoules 363 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 34 gram 1 gram |