culinaire
zaken
.nl
Stoofpotje kalfvlees en champignons
(Saute de veau aux champignons)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
200
1.50
50
6
5
3
2
1
-
-
gram
gram
deciliter
gram
stuks
gram
eetlepel
eetlepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
kalfsvlees ingrediënt info
champignon ingrediënt info
wijn (wit)
boter (room-)
ui (sjalot) ingrediënt info
meel (aardappel-)
room
peterselie (vers) ingrediënt info
sap (citroen-)
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Bruineer in een dikbodemige pan in 50 gram fel hete boter 300 gram blokken kalfsvlees (van onderrib, schouder of borst) 4 minuten lang. Voeg daarna toe: 6 sjalotten (100 gram schoon) en geef ook deze wat kleur. Houd bij dat alles, met een houten lepel, zoveel mogelijk de 'roestvlekken' ('glace de viande') van de bodem. Blus met 1.5 deciliter witte wijn en verrijk het geheel met 200 gram rauwe kleine champignons. Laat weer koken en bind licht met 5 gram aardappelmeel, vooraf aangemaakt in een 0.5 deciliter room of koffieroom. Breng op smaak met een minimum aan zout, peper uit de molen en enige druppels citroensap. Laat onder deksel 25 minuten garen. Maak af met aardig wat gehakte peterselie. NB: In plaats van kalfsvlees valt uiteraard ook varken of lam te gebruiken.
Voedings-
waarde
Energie2509 KiloJoules
597 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
38 gram
3 gram