culinaire
zaken
.nl
Stifado
(Runderlappen op z'n grieks (ook wel: stuffado))
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
500
1
30
8
4
4
4
3
2
1
gram
gram
deciliter
stuks
teentje
stuks
eetlepel
stuks
eetlepel
stuks
theelepel
runderlap (mager)
tomaat (blik) ingrediënt info
wijn (rood)
olijf (zwart,pitvrij)
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
kruidnagel ingrediënt info
kruiden (gyros-)
laurier (blad)
majoraan (gedroogd)
Berei-
ding
De runderlappen in grote brokken snijden, omscheppen met de gyroskruiden en 30 minuten koel wegleggen. De uien halveren en in dunne partjes snijden. De knoflooktenen halveren. In de braadpan de olijfolie verhitten en de vleesbrokken rondom dichtschroeien. Op laag vuur de uien en knoflook toevoegen en al omscheppend 4 minuten bakken. De wijn, het tomatennat, de kruidnagels, de laurierblaadjes, de olijven (pot Griekse), een theelepel zout, een flinke draai peper en de blaadjes van een tak majoraan toevoegen en 2 uur laten stoven met het deksel op de pan. Af en toe omscheppen. De tomaten in blokjes snijden en op het laatst meewarmen.
Lekker met: gekookte aardappelen en een griekse boerensalade (sla, paprika, tomaten, uien, en feta-kaas).
Voedings-
waarde
Energie2497 KiloJoules
595 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
29 gram
2 gram