culinaire zaken .nl |
Stifado (Runderlappen op z'n grieks (ook wel: stuffado)) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Griekenland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 500 1 30 8 4 4 4 3 2 1 |
gram gram deciliter stuks teentje stuks eetlepel stuks eetlepel stuks theelepel |
runderlap (mager) tomaat (blik) wijn (rood) olijf (zwart,pitvrij) knoflook ui olie (olijf-) kruidnagel kruiden (gyros-) laurier (blad) majoraan (gedroogd) | ||
Berei- ding |
De runderlappen in grote brokken snijden, omscheppen met de gyroskruiden en 30 minuten koel wegleggen. De uien halveren en in dunne partjes snijden. De knoflooktenen halveren. In de braadpan de olijfolie verhitten en de vleesbrokken rondom dichtschroeien. Op laag vuur de uien en knoflook toevoegen en al omscheppend 4 minuten bakken. De wijn, het tomatennat, de kruidnagels, de laurierblaadjes, de olijven (pot Griekse), een theelepel zout, een flinke draai peper en de blaadjes van een tak majoraan toevoegen en 2 uur laten stoven met het deksel op de pan. Af en toe omscheppen. De tomaten in blokjes snijden en op het laatst meewarmen. Lekker met: gekookte aardappelen en een griekse boerensalade (sla, paprika, tomaten, uien, en feta-kaas). | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2497 KiloJoules 595 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 29 gram 2 gram |