culinaire zaken .nl |
Spinazie-souffle | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Slank | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 2.50 25 25 3 0.50 - - - |
kilogram deciliter gram gram stuks stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
spinazie melk boter (room-) bloem ei (kip) bouillon (tablet) peper nootmuskaat zout | ||
Berei- ding |
De spinazie uitzoeken en wassen. In een grote pan de spinazie met aanhangend water verwarmen. De groente zo nu en dan omscheppend laten slinken. De groente afgieten, op een plank fijnsnijden en in een zeef laten uitlekken. De oven voorverwarmen op 175 graden Celcius. In een kleine pan de boter of margarine smelten, de bloem toevoegen en omroeren. Al roerende de melk erbij schenken tot de saus gebonden is. Op een zacht vuurtje de saus nog 3 minuten laten doorkoken. Het bouillontablet en wat zout, peper en nootmuskaat toevoegen. De eieren splitsen. De eiwitten zeer stijf slaan, de dooiers losroeren. De spinazie in de grote pan terugdoen. De saus erdoor roeren en dan de dooier. Tot slot de eiwitten door de spinazie scheppen. Een beboterde vuurvaste schotel voor drie kwart met de spinazie vullen en de schotel in het midden van de oven zetten tot het gerecht gerezen is (in 30 tot 45 min). De souffle direct serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1016 KiloJoules 242 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 23 gram 20 gram 10 gram |