culinaire
zaken
.nl
Spinazie-souffle
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
2.50
25
25
3
0.50
-
-
-
kilogram
deciliter
gram
gram
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
spinazie
melk ingrediënt info
boter (room-)
bloem ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
bouillon (tablet)
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
zout
Berei-
ding
De spinazie uitzoeken en wassen. In een grote pan de spinazie met aanhangend water verwarmen. De groente zo nu en dan omscheppend laten slinken. De groente afgieten, op een plank fijnsnijden en in een zeef laten uitlekken. De oven voorverwarmen op 175 graden Celcius. In een kleine pan de boter of margarine smelten, de bloem toevoegen en omroeren. Al roerende de melk erbij schenken tot de saus gebonden is. Op een zacht vuurtje de saus nog 3 minuten laten doorkoken. Het bouillontablet en wat zout, peper en nootmuskaat toevoegen. De eieren splitsen. De eiwitten zeer stijf slaan, de dooiers losroeren. De spinazie in de grote pan terugdoen. De saus erdoor roeren en dan de dooier. Tot slot de eiwitten door de spinazie scheppen. Een beboterde vuurvaste schotel voor drie kwart met de spinazie vullen en de schotel in het midden van de oven zetten tot het gerecht gerezen is (in 30 tot 45 min). De souffle direct serveren.
Voedings-
waarde
Energie1016 KiloJoules
242 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
23 gram
20 gram
10 gram