culinaire zaken .nl |
Spinazie met zure room | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 300 1.25 2 1 1 1 - |
kilogram gram deciliter stuks teentje eetlepel stuks naar smaak |
spinazie tomaat room (zuur) paprika (groen) knoflook olie (olijf-) ui zout | ||
Berei- ding |
Was de spinazie. Kook de groente met het aanhangende water en wat zout in ongeveer 7 minuten gaar. Laat de spinazie goed uitlekken en hak het daarna grof. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste knoflook ongeveer 3 minuten. Voeg de stukjes paprika en tomaat toe en bak alles nog enkele minuten tot de paprika bijna gaar is. Roer de spinazie door het ui-paprikamengsel en laat het goed heet worden. Maak het op smaak met zout. Neem de pan van het vuur af en roer de zure room door de groenten. Direct opdienen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 984 KiloJoules 234 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 23 gram 11 gram 10 gram |