culinaire
zaken
.nl
Spinazie met zure room
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
300
1.25
2
1
1
1
-
kilogram
gram
deciliter
stuks
teentje
eetlepel
stuks
naar smaak
spinazie
tomaat ingrediënt info
room (zuur)
paprika (groen) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Was de spinazie. Kook de groente met het aanhangende water en wat zout in ongeveer 7 minuten gaar. Laat de spinazie goed uitlekken en hak het daarna grof. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste knoflook ongeveer 3 minuten. Voeg de stukjes paprika en tomaat toe en bak alles nog enkele minuten tot de paprika bijna gaar is. Roer de spinazie door het ui-paprikamengsel en laat het goed heet worden. Maak het op smaak met zout. Neem de pan van het vuur af en roer de zure room door de groenten. Direct opdienen.
Voedings-
waarde
Energie984 KiloJoules
234 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
23 gram
11 gram
10 gram