culinaire zaken .nl |
Spinazie gnocchi (Gnocchi Verdi) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 150 50 30 6 2 - - - |
gram gram gram gram eetlepel stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
spinazie (diepvries) kaas (ricotta) boter (room-) bloem (tarwe-) kaas (parmezaans) ei (kip) zout peper (zwart) nootmuskaat | ||
Berei- ding |
Verhit 25 gram boter op laag vuur. Voeg de spinazie toe en verhit deze, al roerende, tot het vocht verdampt is. Doe de ricotta erbij en laat nog 2 minuten verder koken. Voeg, van het vuur af, 50 gram geraspte kaas, de bloem en de eieren toe. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Breng een grote pan met 6 liter water en 1 eetlepel zout aan de kook. Vorm met bebloemde handen kleine balletjes van 2 centimeter doorsnede. Laat de balletjes 5 minuten zachtjes koken in het gezouten water. Haal ze eruit met een schuimspaan en laat ze uitlekken. Smeer een vuurvaste schaal in met boter, leg de balletjes hierin en strooi de resterende 50 gram kaas erover. Verdeel de resterende boter in vlokjes hierover. Zet de schotel 30 minuten in een oven van 220 graden tot de kaas gesmolten is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1889 KiloJoules 450 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 31 gram 5 gram |