culinaire zaken .nl |
Spaghetti met tonijn en tomatensaus (pastagerecht) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Goedkoop | Rijst En Pasta | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 2.50 2 2 2 2 0.50 |
gram deciliter eetlepel teentje stuks blik theelepel |
pasta (spaghetti) tomaat (gezeefd) olie (olijf-) knoflook ui tonijn (naturel) koriander (poeder) | ||
Berei- ding |
Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de uien in ringen. Verhit de olie en bak hierin de uiringen zachtjes bruin. Pers de knoflook uit en bak deze even mee. Voeg de gezeefde tomaten, koriander en peper en zout naar smaak toe. Breng dit aan de kook en laat het 5 minuten pruttelen. Laat de tonijn uitlekken, verdeel deze in stukjes en voeg dit aan de saus toe. Het geheel snel doorwarmen en over de warme spaghetti scheppen. Serveer dit met een frisse salade, gegarneerd met komkommer, paprika en tuinkers. Breng de salade op smaak met olie, wijnazijn, zout, peper en een beetje suiker. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2099 KiloJoules 500 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 87 gram 15 gram 5 gram |